Life hjemmesidelayout_med KL_Tegnebræt 1

Vil du lære at skrive ansøgninger til EU’s LIFE-program?

EU’s miljø- og klimaprogram, LIFE, er åbnet med et historisk stort budget på 40 mia. kr. til i 2021-2027 at finansiere udviklings- og implementeringsprojekter inden for den grønne omstilling.  

Det kræver grundigt forarbejde og teknisk finesse at leve op til kravene i LIFE. Derfor afholdt Danmarks regionale EU-kontorer den 8.-9. juni træning for danske ansøgere, der ville lære at oversætte deres projektidéer til succesfulde ansøgninger. Kurset gik i dybden med LIFE’s fire delprogrammer: Natur, cirkulær økonomi, klima og energi.

Du finder optagelserne og materialerne fra kurset nedenfor.

Optagelser:

Andre materialer:

Vi har samlet en Q&A, som du kan tilgå her og en guide til Funding and Tenders-portalen, som du finder her.  

Kender du mulighederne i LIFE?

Har du brug for en mere generel introduktion til LIFE-programmets indkaldelser? Vil du vide, hvad LIFE støtter og hvordan? Så kan du se eller gense vores arrangement Hvad kan LIFE? Lancering af 2022-indkaldelser, som løb af stablen den 24. maj.

Frise Life_Tegnebræt 1

Der er en række nybrud i det nye program, bl.a. et underprogram dedikeret til ren energi, nye projekttyper, en mere simpel ansøgningsplatform (Participants Portal) samt en budgetforøgelse på ca. 2 mia. euro i forhold til sidste programperiode.

Den store forøgelse af budgettet skyldes ikke mindst European Green Deal, der er EU’s gigantiske initiativ, der skal bane vejen for EU’s grønne omstilling med en lang række politikker og finansiering for milliarder. Det endelige mål er klimaneutralitet senest i 2050.

EU forventer at offentliggøre LIFE-indkaldelserne for 2022 den 17. maj her. 

Foreløbige deadlines for indkaldelser 2022 

  • Standardprojekter til: “Natur og biodiversitet”, “Cirkulær økonomi og livskvalitet” samt “Modvirkning af og tilpasning til klimaændringer” – 4. oktober 2022 
  • Samarbejdsprojekter til: “Omstilling til ren energi” – 16. november 2022 

Ønsker du at undersøge, om din projektidé kan modtage støtte fra LIFE-programmet eller søger du partnere til at realisere din idé, kan du få sparring og rådgivning hos dit regionale EU-kontor i Norddanmark, Midtjylland, Syddanmark eller Østdanmark (Sjælland og Hovedstaden).  

Læse mere om LIFE-programmet på CINEAs hjemmeside her.

Det nuværende arbejdsprogram (Multiannual Work Programme) er gældende for 1. januar 2021 – 31. december 2024 og findes her.

Se eksempler på projekter i LIFE Public Database. Danske projekt-eksempler kan findes på Naturstyrelsens hjemmeside.